Drenge bader i Blokhus

Badesikkerhed

Foto: VisitJammerbugten

At bade i Vesterhavet kan være forbundet med fare. Havet kan nogle steder være dybt og vind og vejrforhold kan gøre badning farligt

Vesterhavet bliver nogle steder ret hurtigt dybt, og derfor bør børn kun svømme sammen med voksne. Lad dem kun gå i til navlen. Og både for børn og voksne gælder det: Svøm langs kysten – aldrig udefter. 
I havne, ved moler og bølgebrydere samt i nærheden af bundgarnspæle er badning forbudt. 

Luftmadrasser og badedyr kræver forsigtighed, fordi de hurtigt kan drive til havs. Bedst er det at tøjre dem. Skulle du miste et større badedyr eller en luftmadras, bør du ringe til politiet, så der ikke bliver startet en unødvendig redningsaktion.

Hold øje med skiltet på stranden 

Skiltene med strandnummeret er placeret ved foden af klitten eller på en anden synlig måde fra stranden. Skiltene har altid et bogstav og et nummer. I brochuren om badesikkerhed kan du se, hvor skiltene er placeret. Få brochuren på turistbureauerne i Jammerbugten.

Hvis der er sket en ulykke 

Er der sket en badeulykke eller et andet uheld på stranden: Ring ALARM 112 

Start med at fortælle, hvad der er sket, og hvor du befinder dig. På de fleste strande finder du et strandnummer på en stander. Opgiv dette nummer til alarmcentralen. Bliv ved telefonen, indtil din besked er forstået. Skiltets placering kendes af politi og redningskorps, og de kan derfor hurtigst muligt sende redningsmandskab til nøjagtig det sted, hvor ulykken er sket. 

Vær opmærksom på, at alarmen ikke nødvendigvis går til den nærmeste alarmcentral, hvis du bruger mobiltelefon til at ringe 112, hvorfor det her er specielt vigtigt at kunne beskrive, hvor ulykken er sket. 


Vis hensyn på stranden 

Andre mennesker på stranden kan være generet af eksempelvis støj fra motorkøretøjer og radioer, drageflyvning eller efterladt affald. 

Løse hunde kan være meget forstyrrende, derfor skal de altid føres i snor.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish